CatalÓ | Franšais | Espa˝ol
PÓgina principal
EstÓs situat a: PÓgina principal > Miniats > Modus Operandi > Paleta

La meva paleta

Un bon pintor sempre ha de conŔixer la "fÝsica" de les seves pintures.

Aix˛ comporta, necessÓriament, que hom mateix es faci les pintures, fins i tot quan es poden comprar al mercat ja fabricades.

Per a fer-se les pintures cal tenir present algunes coses:
En primer lloc, s'ha de definir la tŔcnica que s'usarÓ, ja que aix˛ determinarÓ els ingredients i els aglutinants: la meva base Ús el tremp d'ou.

En segon lloc, cal triar uns pigments que entre si siguin compatibles i no ens donin desagradables sorpreses: en el meu cas uso els pigments minerals.

En tercer lloc, s'han d'escollir els ingredients i l'aglutinant que compondran la pintura, ara parlem del tremp d'ou, tot sabent que cada ingredient potenciarÓ un aspecte de la pintura. L'experiŔncia Ús un grau. AixÝ, si volem un efecte plastificant podem usar la llet de la figuera, la mel o la glicerina, per exemple: per a mi sˇn importants la lluminositat i la plasticitat.

En quart i ˙ltim lloc es confecciona la pintura, en aquest cas el tremp, en mesclar i preparar, en el seu ordre, tots els ingredients fins a aconseguir la textura volguda: m'agrada una textura d'una untuositat mitjana alta.

PIGMENTS USATS:

- Vermell de cadmi
- Groc de cadmi
- Groc de crom
- Blau cobalt
- Blau de manganŔs
- Terra verda
- Terra ocre
- Negre d'ivori
- Blanc de titani

T╚CNICA:

Uso la tŔcnica de la pintura plana al tremp d'ou, sobre pergamÝ natural (de normal pell de cabra o d'ovella) o bÚ papirus

En el cas d'haver d'envernissar uso un vernÝs mat de COPAL.

TREMP D'OU
A mÚs del rovell d'ou, la goma arÓbiga i la mel, cinc altres components acaben de definir el meu tremp, que, com hem dit, busca la lluminositat i la plasticitat.

TREMP
Anomeno TREMP al tremp de goma arÓbiga, tot i que en realitat Ús un GOUACHE, per˛ de fabricaciˇ i de formulaciˇ pr˛pia. BÓsicament Ús la mateixa formulaciˇ del Tremp d'ou, si exceptuem el rovell de l'ou.

Octavi Aluja 2008 | Tots els drets reservats | AvÝs legal | Condicions d'us | Contactar