Català | Français | Español
Pàgina principal
Estàs situat a: Pàgina principal > Edicions > Pergaminum Edicions

Pergaminum Edicions

Presentació

            Us presentem un nou segell editorial que pretén acostar, al públic de parla catalana, la tradició càbalo-hermètica, tan profundament arrelada a casa nostra i sense que això ens impedeixi de presentar tot el que jutgem digne de ser difós.

         Pergaminum edicions, neix com la realització, l'acompliment i el tancar un cercle al voltant del llibre. L'editor, qui ha conreat totes les vessants de l'art del llibre, sempre per separat (traductor, escriptor, il·luminador, cal·lígraf, enquadernador, editor, etc.), ha volgut, ara, reunir-les sota un segell de qualitat, de manera que continent i contingut rivalitzin per la seva excel·lència.

El Continent: Presentació d'una edició exquisidament enquadernada de manera artesanal amb pergamí o cuir; rotulada i decorada a mà amb tintes xineses i/o tremp d'ou amb pigments minerals naturals. Impresa sobre un paper de qualitat, tot tenint molta cura en la paginació i en la seva presentació visual.

El Contingut: Texts càbalo-hermètics o poètics o ... d'innegable bellesa i/o profunditat són presentats per Pergaminum edicions. Sempre, en la mesura del possible, si és una traducció, serà una edició bilingüe, és a dir la traducció catalana acarada amb la llengua original del text o, en el seu defecte, amb la llengua a partir de la qual s'ha fet la traducció. Les traduccions intentaran ser el màxim de fidels al text original, tot respectant el geni de la llengua de traducció que, com a norma, és la llengua catalana.

         Abans parlàvem de la profunda i antiga tradició càbalo-hermètica catalana i l'estreta relació amb el món occità i trobadoresc. Molts són els noms que ho testimonien, per exemple Ramon Llull, Arnau de Vilanova, Raimon Martí, Ramon de Tàrrega o Lluís de Centelles entre els cristians; Moshé Ben Najman o Nahamànides (conegut entre els cristians com Bonastruch Saporta) o Azriel de Girona, entre els jueus; o un Anselm de Turmeda, entre els musulmans. I això sense comptar els nostres grans poetes Jordi de Sant Jordi o Ausiàs March, per exemple, que canten al seu amor del món a venir. La mateixa cort dels reis del Casal de Barcelona es dedicava i promovia aquesta recerca de l'Absolut. Són coneguts els seus cicles, on cadascú reflexionava poèticament i trobadorescament sobre un tema proposat.

         Malgrat els equilibris que havia de fer amb Roma,  aquest Casal barceloní sempre va donar suport als espirituals, fraticellis, poberellos, franciscans i semblants, enfrontats amb l'església temporal, la qual volien refundar amb l'esperit de les primeres comunitats cristianes. Era entre aquests espirituals que, en aquell moment (segles XIII, XIV i primeries del XV), corria el coneixement. Tant R. Llull com A. de Vilanova eren franciscans terciaris, per exemple. Una data curiosa la trobem en el fet de la desaparició del Casal de Barcelona amb Martí I, l'Humà. Aquesta desaparició es produeix després que la cúria, l'estament eclesiàstic, l'església temporal venç definitivament en la pugna que mantenia amb els espirituals, sempre ben vistos pel Casal barceloní.

         En fi, és d'aquest humus, Déu el vulgui revivificat, que Pergaminum edicions s'alça a la llum del dia i aporta el seu granet.

 

L'Editor

Volums publicats

El triomf hermètic
Hom no trobarà un tractat d'aquesta matèria (Hermètica) que sigui més clar i més sincer i que, per consegüent, pugui ser més útil que aquest per als que es dediquen a l'estudi d'aquesta ciència i que a més tenen totes les bones qualitats d'esperit i de cor que la nostra Filosofia requereix de tots els que hi volen progressar.(p 21-23).

Més informació


La visió de la escala de Jacob a la llum de la tradició
Vet aquí una llarga meditació sobre el capítol 28 del Gènesi, el del Somni de l'Escala de Jacob.

Més informació


El cosmopolita
Aquí, El Cosmopolita, ens presenta l'obra de la Pedra dels Filòsofs des dels Quatre Elements, des dels Tres Principis i des de les Dues Lluminàries, és a dir un tot en les seves parts. Nova Llum Química o El Cosmopolita està dividit en tres Tractats, i cadascun acaba amb un diàleg, el primer entre el Mercuri i l'Alquimista; el segon, entre Saturn i l'Alquimista; i el tercer entre la Visió i l'Alquimista. Louis Cattiaux ens en parla amb aquestes paraules: és un autor inspirat i savi que no parla a la lleugera. Si el llegeixes com es llegeix el Breviari podràs decantar l'aigua fangosa dels teus coneixements raonables.

Més informació


Octavi Aluja 2008 | Tots els drets reservats | Avís legal | Condicions d'us | Contactar